Forum Salam Perkenalan Peserta NPQEL 2.0 2022

Salam Perkenalan

Salam Perkenalan

by PRISCILLA ANAK NELUS NPQEL2022 SRSW3 -
Number of replies: 1

Salam perkenalan, saya Priscilla Nelus dari Kumpulan SRSW3 IAB Cawangan Sarawak..

Modul ke 4 ini secara peribadi amat mencabar buat saya. Terlalu mencabar, Berkat pertolongan rakan-rakan kumpulan telah siap di buat. 

1. Apa pandangan rakan semua berkaitan dengan Modul ke 4 ini, PSO banyak menyentuh soal kewangan, tatatertib, aset dan mungkin ada lagi yang tidak jelas bagi saya.

2. Apakah tips untuk mudah mengingati, memahami dan bertindak dengan sewajarnya kelak agar tindak tanduk kita sebagai pengurus sekolah di masa akan datang tepat,jelas dan berintergriti.


In reply to PRISCILLA ANAK NELUS NPQEL2022 SRSW3

Re: Salam Perkenalan

by ANNA MARIE RAJ NPQEL2022 SRSB4 -
Salam Cikgu Priscilla, saya Anna Marie Raj dari Sandakan, Sabah......
Apabila kita berada dalam proses pembelajaran, kita melalui satu fasa yang melibatkan samada pengetahuan sedia ada/yang lepas dan sesuatu yang baru.....ternyata hampir semua peserta masih tidak jelas...segala borang KEW PA etc...etc....melalui pengalaman saya....impak pembelajaran secara teori sahaja tidak memadai...untuk memahami sesuatu pembelajaran/perkara baru, hanya melalui hands-on semasa dalam lapangan baru kita akan dapat menguasai....tetapi akan mengambil masa....satu proses....kita perlu merujuk kepada Pembantu Tadbir Kewangan dan meminta bimbingan...kemudian bersama dalam melaksanakan pengurusan kewangan sekolah kelak....semoga Cikgu terus kuatkan semangat dan yakin boleh.....