Forum Salam Perkenalan Peserta NPQEL 2.0 2021

STRESS SUDAH.....?????

STRESS SUDAH.....?????

by ASLINA AWATIF BINTI AYOB NPQEL2021 SRGH4 -
Number of replies: 10

hari ini hari ke3...

Saya menasihati diri sendiri... jadikan ini Ujian dalam hidup. Untuk berjaya jangan mengalah..Rancangkan masa dan disiplinkan diri. Doa selalu..

Rupanya E-Npqel sangat  mencabar... tambah2 berada dirumah... kannnn..

Bagaimana tuan2 dan puan2 menghadapinya..boleh cadangkan kepada saya.?

Terima kasih ..

In reply to ASLINA AWATIF BINTI AYOB NPQEL2021 SRGH4

Re: STRESS SUDAH.....?????

by ROKIAH BINTI SAAD NPQEL2021 SMBE4 -
assalam,satu perasaan bercampur baur...namun percayalah minggu pertama ini akan terisi juga dengan tugasan kita kerana kita tidak mahu mengalah.
In reply to ASLINA AWATIF BINTI AYOB NPQEL2021 SRGH4

Re: STRESS SUDAH.....?????

by ROSLILAH BTE KADIR NPQEL2021 SRSB1 -
Stress perkara yang biasa kita hadapi bila melakukan sesuatu tugasan mencabar ,namun perlu ditangani dengan baik.Bagi saya stress perlu ada dalam diri seseorang bagi mendorong melakukan sesuatu kerja.
In reply to ASLINA AWATIF BINTI AYOB NPQEL2021 SRGH4

Re: STRESS SUDAH.....?????

by MAKHDHAR BIN SHAARI NPQEL2021 SRBE1 -
assalam.. Pada saya kita buat dengan tenang ,,tabah, Jika kita target nak 100% siap...memang payah... buat kuiz terus betul semua...mana boleh...bergitulah kita mengurus kan manusia selepas ini. saya dah siap 4 modul ...tak ada pun stress......buat dengan tenang ,sabar ,buat banyak kali pun tak apa....selamat maju jaya cikgu....
In reply to ASLINA AWATIF BINTI AYOB NPQEL2021 SRGH4

Re: STRESS SUDAH.....?????

by AINAH BINTI IDRIS NPQEL2021 SMBE3 -
Saya pernah meluahkan rasa stress pada seorang sahabat.. dia berikan saya 2 pandangan
1. kalau rasa stress, fikirkan kenapa kita memulakan perjalanan ini
2. Siapa suruh mohon, hadap je la...
Maaf ye... Sekadar perkongsian...
In reply to ASLINA AWATIF BINTI AYOB NPQEL2021 SRGH4

Re: STRESS SUDAH.....?????

by ZULKIFLI BIN HAMAT NPQEL2021 SRUT5 -
bagi hadiah untuk diri sendiri, beli desktop baru, tak pun upgrd hardware bagi seronok online, sambung kpd screen besar ke, smart tv ke, layan screen besar sambil buat tugasan... santai santai jgn tertekan ye, sbb jika kita tunjuk santai, kawan yang lain pun akan dapat aura santai kita... lek tu boh...
In reply to ASLINA AWATIF BINTI AYOB NPQEL2021 SRGH4

Re: STRESS SUDAH.....?????

by NORJAIP BIN DAIP NPQEL2021 SRSB1 -
memang tidak terduga apa yang bakal kita lalui melalui e npqel ni..memang mencabar dengan pelbagai dugaan dan mencabar minda. Apapun kita kena harungi juga untuk sampai ke penghujungnya walaupun mengharungi cabaran yang pelbagai. Semoga kita semua diberikan kekuataan dan semangat juang yang tinggi
In reply to ASLINA AWATIF BINTI AYOB NPQEL2021 SRGH4

Re: STRESS SUDAH.....?????

by RAHIMAH BINTI MD YUSUF NPQEL2021 SRGH4 -
bertambah-tambah stress bila tengok e-Resos
banyak benda kena baca
banyak juga tugas kena setel sebelum bersemuka
Adooii, semoga kita boleh menempuhnya dengan jaya
Semoga Allah permudahkan..
In reply to RAHIMAH BINTI MD YUSUF NPQEL2021 SRGH4

Re: STRESS SUDAH.....?????

by ROHANI BT MAT ZAMAN NPQEL2021 SRGH4 -
E-resos...penggunaan IT sepenuhnya...sangat2 stress. Be positif moga diberi kekuatan. amiin